PEWSEY
Bespoke Kitchen Design Pewsey

Our bespoke kitchen design commissions have varied hugely in and around Pewsey over the years.  Some of Wiltshire’s finest country houses are located in the area which is only 6 miles south of Marlborough and approximately 70 miles west of London; Pewsey is large village in the north of Wiltshire.  Pewsey is connected to London Paddington via its railway station, a short walk from the village centre.

According to Visit Wiltshire, archaeological digs around Pewsey indicate that there has been a settlement in Pewsey village since the 6th century, but the history of the Vale and the villages around it goes back much further with settlements from 3000BC.

When the Kennet and Avon Canal opened in 1810, and the railway in 1862, Pewsey was transformed in to a  bustling community.  As rural villages go it is positively thriving.  Primary, secondary and private schools, 2 rugby teams, a football team, running, bowls and tennis clubs, an indoor swimming pool and sports centre.  And with its own music festival, no wonder it can sustain 5 pubs, it’s thirsty work keeping up with all those activities!

Every September it boasts the oldest carnival in Wiltshire, along with its own heritage centre.  In the surrounding countryside Pewsey’s White Horse dominates the hillside.  White horses have been carved into the chalk lands of Wiltshire for hundreds of years, eight remain today.

To the east set high above the village of Wilton, in the heart of the North Wessex Downs Area of Outstanding Beauty, stands Wilton Windmill, the only working windmill in Wessex and she still produces wholemeal, stone-ground flour.

It is little wonder then that Pewsey is a natural destination for those relocating from the larger cities, looking for their forever home.  Houses in the area can be stone, brick and flint elevations and many are thatched with flint being used as a key building material throughout the areas architecture as it is found so readily in the surrounding fields.

Guild Anderson’s bespoke designs have included transforming the kitchen space in a beautiful old rectory.  With the clients renovating their Georgian country house, whilst extending the kitchen space to allow for more modern way of living.  With the luxury of space the kitchen was designed to incorporate many different areas, all beautifully symmetrical whichever way you are standing in the room everything is perfectly aligned and therefore comforting to the eye.

If you would like to discuss your Pewsey project please contact us

CONTACT US

Request a free portfolio or speak with us.

MESSAGE
Guild Anderson -

    captcha


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]